MENÜ

Harlekin uszkár


További érdekesség ezen az oldalon található!

További érdekességért kattints a képre!


Élő adás a harlekin uszkár kiskutyákról!


A lejátszáshoz Adobe Flash Player programra van szükség!


 

Kutyakozmetikusként sok fajta kutyával találkoztam, kozmetikáztam őket praktikus otthoni és kiállítási fazonra. De én valami különlegeset szerettem volna! Így találtam rá erre a csodálatos fajtára. Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Az első kutyáim Németországbanszülettek 1996-ban és már az őseik is harlekinek voltak. A harlekin uszkár olyan fekete szülőállatoktól származik, akik recessziv módon fekete-fehér rajzolatot örökítő gént hordoznak magukban. Ezen színváltozat eredete ma sem állapítható meg, de az tény, hogy régen az egyszínű uszkárok között megtalálható volt a harlekin is. De sajnos eltűnt ez a fajta színváltozat!
 
Ideális jegyei: 
•    Fej: szőrzete fekete, lehet vékony csík az orr tövétől az első nyakcsigolyáig, vagy fehér folt a feje tetején (korona) és fehér orrkörnyéki szőrzet.
•    Lábak: szőre fehér.
•    Has: szőre fehér.
•    Farok: töve fekete vége fehér.
•    Hát: elhatárolt foltok találhatóak rajta. Ez lehet frakkhatású, szinte lenyúlik a lábhoz, vagy elhatárolt kör alakú fekete foltok.
 
Irodalmi adatok alapján az ősi angol „Water dog” vízi kutya tulajdonképpen uszkár volt. Jellegzetesen nyírott uszkárok ábrázolásával már a XV. század közepén találkoztunk Franciaországban, Németországban és Oroszországban. A vízbe érő göndör szőröket lenyírták, hogy ne zavarja őket munkájukban. Rendkívül értelmes, vidám, játékos. Könnyen tanítható, érdeklődő, ügyes, Kiválóan alkalmas egyedülállóknak társként, vagy gyerekek mellé kedvencnek. Ideális tulajdonságai közé tartozik, hogy nem vedlik, ezért szőrallergiások is nyugodtan tarthatják. Szőre gondozást, szakszerű ápolást igényel. Színei: Fekete, fehér, ezüst, barna, aprikot.
 
 És már megjelentek az új színek: a foltos uszkárok, és közöttük természetesen a HARLEKINEK!
Gyönyörű külleme miatt egyre népszerűbb lesz Magyarországon és világszerte. Elbűvölő megjelenésével egyre nő az érdeklődés a harlekin uszkárok iránt.
 
Amikor kicsik születnek, az külön boldogsággal tölt el bennünket. Ilyenkor újabb kihívás áll előttünk, hiszen ismét bővül a harlekinek csapata. Sok tulajdonossal tartjuk a kapcsolatot és megosztjuk egymással a szerzett élményeinket, tapasztalatainkat. Amíg olyan visszajelzéseket kapok a gazdiktól, hogy a világ legaranyosabb, legszebb, legkedvesebb kiskutyáját kapta tőlem, addig úgy érzem, van miért dolgoznom.

 

Szavazás

Miért érdeklődsz a Biewer Y. T. fajta iránt?
Meg szeretném ismerni ezt a fajtát.
Szeretnék egy Biewer kiskutyát :)
Biewer kutyusom van :)
Tenyésztem.
Aranyosnak találom.
Asztali nézet